Beursblik: beursexperts wat voorzichtiger

Door ABM Financial News op 2 juli 2021 08:26 | Views: 6.885

Beursblik: beursexperts wat voorzichtiger
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De beursexperts zijn voor juli wat voorzichtiger geworden. Dit bleek vrijdag uit de maandenquête van analist Corné van Zeijl.

Terwijl de experts over juni nog positief waren gestemd, hetgeen met een koerswinst voor de AEX van bijna 3 procent ook correct was, zijn ze voor komende maand wat terughoudender.

Circa 28 procent van de beursexperts rekent deze maand op een koerswinst voor de AEX en 23 procent van de experts voorziet een daling.

"De optimisten wijzen vooral op het aanstaande cijferseizoen, dat waarschijnlijk prachtig zal zijn", aldus analist van Zeijl, die verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête. "De pessimisten wijzen op een mogelijke rentestijging."

Top en flop

Voor juli hebben de experts vooral vertrouwen in ASMI en Ahold, die bovenaan het favorietenlijstje staan.

Aan de andere kant voert Unibail-Rodamco-Westfield het lijstje met floppers aan, gevolgd door Just Eat Takeaway.com en Adyen. Ook ASML staat op het lijstje met te mijden aandelen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.