Update: tekort aan chips dwingt TomTom tot outlookverlaging

Door ABM Financial News op 15 juli 2021 17:24 | Views: 7.784

Update: tekort aan chips dwingt TomTom tot outlookverlaging
Beeld: TomTom

(ABM FN-Dow Jones) TomTom heeft in het tweede kwartaal iets slechter dan verwacht gepresteerd, maar verlaagde daarbij ook nog eens de outlook voor heel 2021 met 5 procent vanwege het wereldwijde tekort aan halfgeleiders. Dit concludeerden analisten van UBS donderdag.

Door dit gebrek aan chips zal het herstel langer duren, aldus TomTom.

UBS erkende dat er inderdaad sprake is van een tekort. Dat drukt met 5 procent op de mondiale autoproductie. Maar de analisten hadden verwacht dat TomTom dit niet deels had kunnen opvangen met een gunstigere mix.

Al met al verrast de koersdaling vandaag dan ook niet, aldus UBS. De Zwitserse bank heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 11,00 euro.

ING, dat een Houden advies heeft met een koersdoel van 9,00 euro, benadrukte dat door het tekort aan chips het herstel inderdaad langer zal duren. Het aandeel lag voorafgaand aan de cijfers al zwak, aldus de bank, en daar heeft de update vandaag geen verandering in gebracht.

TomTom daalde donderdag 15,2 procent tot 6,08 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.