Europese toezichthouder waarschuwt voor verkopen orderstroom

Door ABM Financial News op 14 juli 2021 09:02 | Views: 6.629

Europese toezichthouder waarschuwt voor verkopen orderstroom
Beeld: BinckBank

(ABM FN) De Europese toezichthouder ESMA heeft brokers gewaarschuwd voor het doorverkopen van hun orderstroom, de zogeheten payment for order flow.

De toezichthouder meent dat het doorverkopen aan derden vermoedelijk in veel gevallen in strijd is met de Europese regels om orders tegen de beste prijzen uit te voeren.

ESMA spreekt in deze van "significante zorgen" over de bescherming van beleggers. En dat speelt vooral bij zogeheten 'gratis brokers', die geen commissie rekenen voor het uitvoeren van orders.

Brokers zullen zoeken naar een partij die bereid is het meest te betalen voor de orderstroom, maar dat zal niet altijd ook de partij zijn die de belegger de beste uitvoering garandeert, aldus ESMA.

De toezichthouder zegt brokers "grondig te beoordelen of ze, bij het ontvangen van een betaling voor de orderstroom, nog wel voldoen aan de relevante MiFID 2 eisen".

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
suskewiet
0
gratis bestaat niet
Gratis dan moet je echt op je hoede zijn .
Hopelijk grijpt de overheid in
Charlemagne
0
iedereen gebruikt facebook, whatsapp, insta etc. want gratis, maar als ze iets met je data doen is het huis te klein... zoals suske wiet zegt gratis bestaat niet : zoals van de week een adv van Corendon Costa Holanda u betaald xxx voor een arrangementje met gratis (???) een hele waslijst aan dingetjes gratis dit en gratis dat en gratis drank maar eh ... je betaalt toch voor dat pakketje.... van Gaal zag het echt goed: is men nu zo dom of................
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.