Beursblik: margeverwachting Unilever stelt teleur

Door ABM Financial News op 22 juli 2021 10:20 | Views: 4.985

Beursblik: margeverwachting Unilever stelt teleur
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) De goede resultaten van Unilever in de eerste helft van 2021 worden overschaduwd door de herziene margeverwachting voor heel dit jaar. Dit stelde analist Guillaume Delmas van UBS donderdag.

Unilever presenteerde over het tweede kwartaal een onderliggende omzetgroei van 5,0 procent, wat beter was dan de 4,9 procent die de consensus voorzag. Overigens rekende UBS vooraf op 5,5 procent.

Topman Alan Jope is ervan overtuigd dat Unilever dit jaar een onderliggende omzetgroei zal realiseren die "ruim" binnen de eigen doelstelling van 3 tot 5 procent valt, "ondanks een moeilijkere vergelijkingsbasis in de tweede helft". Eerder ging Unilever ervan uit dat het binnen de bandbreedte zou uitkomen.

Maar in tegenstelling tot deze positievere kijk op de omzet, meldde Unilever vanochtend ook dat het rekent op een vlakke margeontwikkeling dit jaar, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een kleine stijging.

UBS heeft een verkoopadvies op Unilever. Het aandeel daalde donderdag 2,9 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.