AEX opent lager. Prosus onderuit

Door ABM Financial News op 26 juli 2021 09:09 | Views: 41.973

AEX opent lager. Prosus onderuit
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste maandag kort na de beursgong 0,6 procent lager naar 744,66 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent prijs gaf.

Onder de hoofdaandelen kregen de kwartaalcijfers van Philips een licht positieve ontvangst met een koerswinst van enkele tienden van een procent. Prosus was de dissonant met een verlies van 6 procent. Dit weekend werd internetreus Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, door de Chinese toezichthouder opgedragen om binnen 30 dagen zijn exclusieve muzieklicenties met enkele wereldwijde labels op te geven. Ook zijn er geruchten dat Beijing Chinese aanbieders van online educatie hard wil aanpakken.

In de AMX won Air France-KLM meer dan 1 procent. Oliedienstverleners SBM Offshcore en Fugro verloren meer dan 1 procent. 

In de AScX won Sligro meer dan 1 procent. Accell daalde krap 4 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
suskewiet
0
Wat gaan ze doen met Amazon ?
In stukken opsplitsen waarschijnlijk .
Heb het meermaals aangehaald als men zo groot word en de concurrentie volledig in de kiem kan smoren is dit een economie die niet houdbaar is .
Als er geen motivatie meer is om te vechten tegen reuzen is dit nefast .
Ook worden deze reuzen kapitaal te sterk dat ze boven de macht van regeringen komen .
Hoogtijd (al veel te laat dat men ingrijpt)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.