Beursblik: erg sterke orderinstroom Philips

Door ABM Financial News op 26 juli 2021 09:40 | Views: 5.482

Beursblik: erg sterke orderinstroom Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft over het tweede kwartaal een gemengd rapport gepresenteerd, maar wel met een erg sterke orderinstroom. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

De analist wees op de orderinstroom van 29 procent voor de divisie Diagnosis & Treatment. "Erg indrukwekkend", en een goed signaal voor de komende kwartaal, aldus Hesselink.

Philips herhaalde de omzetverwachting voor 2021, maar werd wel iets voorzichtiger over de marge.

Ten aanzien van de problemen met DreamStation werd er volgens ING geen nieuwe informatie verstrekt. In totaal heeft Philips hiervoor al een voorziening getroffen van een half miljard euro. Hoewel het koffiedik kijken wat de uitkomst van deze kwestie wordt, meent Hesselink dat veel al lijkt ingeprijsd.

Verder lanceerde Philips een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,5 miljard euro, "om de koers te steunen", die onder druk kwam te staan door de problemen met de ademhalingsapparatuur.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 50,00 euro. Het aandeel daalde maandag 1,1 procent naar 40,33 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.