Aandeelhouder Just Eat Takeaway kritisch

Door ABM Financial News op 27 juli 2021 09:20 | Views: 7.686

Aandeelhouder Just Eat Takeaway kritisch
Beeld: Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Just Eat Takeaway moet een combinatie met een andere wereldwijd actieve sectorgenoot onderzoeken en activiteiten die niet tot de kern worden gerekend verkopen. Dit vindt althans Cat Rock Capital Management. 

De opbrengsten moet de maaltijdbezorger uit Amsterdam investeren in groei en het terugkopen van aandelen die zijn gebruikt voor de overname van het Amerikaanse Grubhub.

Volgens de kritische aandeelhouder, die volgens de AFM een belang van ruim 4 procent heeft in Just Eat Takeaway maar zelf een belang van 4,7 procent meldt, slaagde de maaltijdbezorger er niet in om beter met beleggers te communiceren sinds de beursgang. Daardoor is het bedrijf "zwaar ondergewaardeerd" en kwetsbaar voor overnamepogingen tegen veel te lage waarderingen, vreest Cat. De Amerikaanse concurrent DoorDash is volgens Cat maar liefst vier keer zo veel waard.

En dat is jammer, aldus Cat, want Just Eat Takeaway heeft enorme potentie. "We vinden JET een fantastische online maaltijdbezorger", maar "Just Eat moet wel leveren", aldus Alex Captain, de oprichter van Cat Rock.

Het aandeel Just Eat Takeaway stijgt dinsdag 1,5 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Tikka
1
Zat er lang aan te komen en een goede ontwikkeling voor de huidige aandeelhouders. een schop onder de kont bij Groen kan misschien de waarde naarboven krijgen (bijvoorbeeld door eindelijk iFood te verkopen)
LTOke
0
objectief
0
Die Kritische Belegger kan ook zelf wat doen, namelijk door hun 4% positie te verhogen naar 10%. Hierdoor zou de koers zeker flink stijgen.
Geldaap
0
"De opbrengsten moet de maaltijdbezorger uit Amsterdam investeren in groei en het terugkopen van aandelen "

Waar moet Just Eat hun verliezen (ze maken nog steeds verlies, toch?!) nou in stoppen?
a) In groei
b) terugkopen van aandelen (= desinvesteren)

Cat Rock BlaBla mankement, make up your mind!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.