AMD positiever

Door ABM Financial News op 27 juli 2021 23:16 | Views: 2.385

AMD positiever
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Micro Devices heeft in het tweede kwartaal boven verwachting gepresteerd en verhoogt de omzetverwachting voor heel het boekjaar. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van de Amerikaanse chipproducent.

CEO Lisa Su wees erop dat AMD aanzienlijk sneller groeit dan de markt met een sterke vraag bij alle divisies.

De nettowinst verbeterde in het tweede kwartaal van 157 miljoen naar liefst 710 miljoen dollar. De aangepaste winst van 0,63 dollar was beter dan de 0,54 dollar waar de markt op rekende.

Analisten geraadpleegd door FactSet voorspelden ook een omzet van 3,62 miljard dollar, waar AMD een omzet van 3,85 miljard dollar behaalde. Dat was een jaar eerder 1,93 miljard dollar.

Bij de tak voor datacenterchips en chips voor spelcomputers verdrievoudigde de omzet bijna naar 1,6 miljard dollar, waar analisten rekenden op 1,44 miljard dollar.

Outlook

Voor 2021 voorspelt AMD nu een omzetstijging van 60 procent op jaarbasis, waar eerder op een stijging van 50 procent werd gerekend.

De omzet komt in het derde kwartaal boven de verwachtingen van analisten uit, voorziet het bedrijf. De opbrengsten moeten uitkomen tussen de 4 miljard en 4,2 miljard dollar, waar de markt op 3,82 miljard dollar rekent.

Het aandeel AMD steeg in de nabeurshandel op Wall Street ruim een procent.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.