Beursblik: meevaller OCI dankzij volumegroei en hogere prijzen

Door ABM Financial News op 2 augustus 2021 10:36 | Views: 3.793

Beursblik: meevaller OCI dankzij volumegroei en hogere prijzen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Kunstmest- en methanolfabrikant OCI heeft in het tweede kwartaal geprofiteerd van een sterk prijsklimaat en van sterk volumegroei bij methanol en bij producten met hoge marges zoals melamine en DEF. Dat stelde ING maandag in een rapport.

Het aangepaste EBITDA-resultaat van 535 miljoen dollar was 6 procent hoger dan de gemiddelde analistenverwachting van 505 miljoen dollar.

Bij de stikstofdivisie deed Fertiglobe het zeer goed volgens ING. Door de snel dalende schuld voorspelt OCI dat er volgend jaar weer kapitaal aan aandeelhouders kan worden uitgekeerd. 

Analist Stijn Demeester wijst erop dat de consensusverwachting van analisten nu nog uitgaat van een forse verzwakking van het aangepaste EBITDA-resultaat in de tweede helft van het jaar, met 24 procent. Omdat de tweedekwartaalcijfers die terugval niet ondersteunen, rekent hij op verhogingen van de winstverwachting met zo'n 5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Kruimeldief
1
De heren “analisten” hebben het voor de tweede helft 2021 helemaal mis, maar moeten dat nog toegeven. Er komt helemaal geen daling van 24%. Afzetprijzen en omzetgroei voor OCI blijven juist goed, schuld daalt zeer snel, rentelasten nemen snel af. Low-cost producer t.o.v. de concurrentie. Gasprijzen (grondstof) goed afgedekt. Q3 loopt al en beter zelfs nog dan Q2.
objectief
1
quote:

Kruimeldief schreef op 2 augustus 2021 11:01:

De heren “analisten” hebben het voor de tweede helft 2021 helemaal mis, maar moeten dat nog toegeven. Afzetprijzen en omzetgroei voor OCI blijven goed, schuld daalt zeer snel, rentelasten nemen snel af. Low-cost producer t.o.v. de concurrentie. Gasprijzen (grondstof) goed afgedekt.
De analisten kwamen met verwachtingen en kunnen het enkel mis hebben als de 2e helft van 2021 meevalt en dat weet nog niemand.
De toekomst is altijd koffiedik kijken, maar ik heb meer vertrouwen in experts dan een leek.
Kruimeldief
1
quote:

objectief schreef op 2 augustus 2021 11:05:

[...]

De analisten kwamen met verwachtingen en kunnen het enkel mis hebben als de 2e helft van 2021 meevalt en dat weet nog niemand.
De toekomst is altijd koffiedik kijken, maar ik heb meer vertrouwen in experts dan een leek.
Als je je huiswerk goed doet, weet je al bijna twee maanden, dat de afzetprijzen in Q3 en hoogstwaarschijnlijk ook in Q4 respectievelijk nog stijgen en daarna stabiel blijven tot in 2022. Luister vanmiddag maar naar de conference-call van de echte experts: OCI zelf.
Het eerste herhaalde koopadvies tot € 28 vandaag komt dan ook niet als verrassing.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.