FlatexDegiro splitst aandeel in vieren

Door ABM Financial News op 30 augustus 2021 07:36 | Views: 8.938

FlatexDegiro splitst aandeel in vieren
Beeld: DeGiro

(ABM FN-Dow Jones) FlatexDegiro zal zijn aandeel in vieren splitsen, nu de koers in twee jaar tijd met meer dan 200 procent is gestegen. Dat maakte de online broker maandag bekend.

"De splitsing zal meer particuliere beleggers in staat stellen om direct deel te nemen in onze groeiplannen voor de lange termijn", verklaarde CEO Frank Niehage.

De lagere koers per aandeel zal de liquiditeit ook verhogen, wat kan bijdragen aan de opname van het aandeel in de Duitse MDAX-index, volgens CFO Muhamad Chahrour.

Het aandeel uitstaande aandelen zal verviervoudigen tot ruim 109,7 miljoen stuk. Het aandeel zal tegen de nieuwe koers handelen vanaf 2 september.

Het Duitse Flatex nam het Nederlandse Degiro over. Het aandeel noteerde op 87,30 euro eind vorige week. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

11 Posts
Rày108
0
Ik heb best wat aandelen FlatexDeGiro.. Hoe pakt een splitsing in het algemeen uit op het aandeel op korte termijn (dagen) en lange termijn (jaar of meer)? Portfolio verminderen vooraf..?
Dividend Collector
1
Goede vraag. Mogelijke opname in de MDAX index kan juist goed zijn voor het aandeel omdat het dan meer gekocht moet worden. Ik wijzig mijn positie niet.
Rày108
0
Ik weet idd dat het iha zowel op korte en lange termijn juist voordelig kan zijn (maar weet niet specifiek in de situatie v e broker..)
voda
1
Ray, het ziet er voorlopig nog naar uit er er "vers" geld naar de brokers stroomt. Immers, je spaarrekening levert niets op, de inflatie loopt op, en zelfs als je flink spaargeld op een rekening heb, betaal je zelfs negatieve rente.

Daarnaast stromen er massa's personen naar DeGiro toe. Al met al, een goed verdienmodel.
Rày108
0
Mag ik een andere vraag stellen; ik heb enig achtergrond ik financiele zaken, maar handel dit jaar (> half jaar) voor het eerst op de beurs (AEX, DAX, EBR en soms Usa), tot zover nog maar break even.. En opereer solo.. Heb na wat voorbereidend cursusjes slechts abonnement op IEX (en uiteraard graphic software, real time koers info etc), kijk ook op twitter en youtube mee vb DeAandeelhouder, BNP Paribas etc.
Zitten jullie in discord groepen of andere wijze van elkaar informeren? Ik vraag me af of ik niet meer actief moet gaan samenwerken.. Verneem graag.. vrgroet Ray
Rày108
0
Mag ik een andere vraag stellen; ik heb enig achtergrond ik financiele zaken, maar handel dit jaar (> half jaar) voor het eerst op de beurs (AEX, DAX, EBR en soms Usa), tot zover nog maar break even.. En opereer solo.. Heb na wat voorbereidend cursusjes slechts abonnement op IEX (en uiteraard graphic software, real time koers info etc), kijk ook op twitter en youtube.
Zitten jullie in discord groepen of andere wijze van elkaar informeren? Ik vraag me af of ik niet meer actief moet gaan samenwerken.. Verneem graag.. mvg Ray
voda
1
Ray, ik kan natuurlijk niet namens andere beleggers spreken, maar ik werk, en ik denk het gros ook, solo.
Lees enorm veel (en plaatst ook enorm veel), maar kijkend naar mijn resultaten ben ik maar een matige belegger.

Dat heeft er alles mee te maken a) ik niet genoeg spreid, b) vaak (zéér) risico volle aandelen uitkies.

Verstandig is om ook je geld te verdelen over diverse sectoren.

Succes gewenst met je verdere aan- en verkopen.
jan de vakman
1
Ray 108, de meest rendererende aandelen op langere termijn zijn goede dividend aandelen, zie dit weekend de info van slim beleggen over hun dividend porto's!
Hans Felix
1
Waarom wordt niet concreet gemeld dat morgen, 2 september 2021, FlatexDEGIRO gehandeld wordt, na splitsing: 1 : 4 en dat 7 september 2021 cijfers worden bekend gemaakt?; dit zijn toch koers-beïnvloedende factoren?
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.