Omzet horeca trekt flink aan

Door ABM Financial News op 31 augustus 2021 08:35 | Views: 2.629

Omzet horeca trekt flink aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De omzet in de Nederlandse horeca is in het tweede kwartaal van 2021 met 38 procent gestegen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit maakte het CBS dinsdagochtend bekend. 

De opleving van de horeca is te danken aan de versoepeling van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2020 heeft de horeca zelfs bijna 53 procent meer omgezet.

De omzet is evenwel nog ver verwijderd van het niveau pre-corona. Ten opzichte van twee jaar geleden lag de omzet ruim 35 procent lager, aldus het CBS.

Café en restaurant

De eet- en drinkgelegenheden hebben in het tweede kwartaal 42,6 procent meer omgezet dan een kwartaal eerder. 

De omzet van cafés nam met 156,1 procent, het sterkst toe. Restaurants boekten in het tweede kwartaal 70,9 procent meer omzet dan een kwartaal eerder. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
LLinssen
0
Inhoudelijk
0
Flesje Grolsch 0.0 op de boulevard in Katwijk, daar betaal je Euro 5.00 voor. Tja als je zo je omzet moet halen dan vraag ik me echt af wanneer de consument eens denkt 'stoppen met deze horeca', mij te duur '. In Duitsland kwam ik veel schappelijkere prijzen tegen. 0.5 LTR bier voor Euro 4.30 Hier een vaasje ( 3 slokken) voor die prijs.

Echt allemaal veel te duur de horeca in Nederland.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.