Update: Beurswaakhond SEC benadrukt noodzaak voor cryptoregulering

Door ABM Financial News op 28 september 2021 12:13 | Views: 8.575

Update: Beurswaakhond SEC benadrukt noodzaak voor cryptoregulering
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Voorzitter Gary Gensler van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission herhaalde opnieuw dat regulering voor de cryptomarkt noodzakelijk is. Dit deed hij in een interview tijdens de Code Conference in Beverly Hills.

Juist als er meer toezicht komt, hebben cryptoplatformen volgens Gensler meer kans van slagen. Dan kunnen deze niet langer gebruikt worden voor bijvoorbeeld witwassen of belastingontduiking.

"Dit gaat niet goed aflopen, als zij buiten het gereguleerde speelveld blijven", waarschuwde de topman van de SEC. Als voorbeeld haalde hij onder meer de auto aan. Die profiteerde van de introductie van verkeerslichten, stopborden en verkeersagenten.

Heel verrassend waren de woorden van Gensler niet. Begin deze maand zei hij vergelijkbare dingen in een interview met de Financial Times. "Als platformen nog relevant willen zijn over vijf tot tien jaar, dan is het noodzakelijk dat zij binnen een regulering vallen", aldus de voorzitter tegen de Britse zakenkrant. "Uiteindelijk draait de financiële wereld om vertrouwen."

Een bitcoin is dinsdag bijna 4 procent goedkoper op 42.186 dollar. Ethereum daalt 5,7 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
LG$ 2020
2
Buy the dip! Koop en zet orders in ladder naar beneden.. een stukje goud 10 jr geleden gekocht is vandaag net zoveel waard...BTC daarintegen....digital gold... Ejoy the ride..als je niet wilt no problem koop stenen of ander assets. Zet je je euro op een rekening verlies je sws... kijk maar wat inflatie in 2-25 jaar doet met elk jaar 2-8%...pure diefstal...maar we zijn wel heel sociaal met Zuid EU, Corona steun nieuwe buren etc.
Perfecte intro cursus in link!
www.youtube.com/watch?v=FYo5E7zT-vM&a...
Kor11
0
Ja inderdaad. Iedereen zit maar te wachten. Regel het dan in plaats van te draaien en te roepen.
Lepre Chaun
0
Gunstig voor kwaliteits crypto zoals TRON die voegen tenminste wat toe.
Al die andere fun crypto is gewoon verwatering, goed dat SEC er boven op zit.
Kor11
0
De SEC zit er helemaal niet bovenop. Wat processen en kreten maar iets reguleren doen ze niet. Mogelijk kunnen ze dat politiek gezien helemaal niet voor elkaar krijgen. In dat geval gaat het zichzelf regelen. Bij het Internet duurde alles ook zo lang immers.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.