Beursblik: nieuwe voorziening raakt winst ABN AMRO

Door ABM Financial News op 6 september 2021 10:26 | Views: 5.756

Beursblik: nieuwe voorziening raakt winst ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) De voorziening van 250 miljoen euro die ABN AMRO neemt voor het compenseren van consumenten die te veel rente betaalden op hun leningen bij de bank, zal de winst in het derde kwartaal drukken. Dit stelden analisten van UBS maandag.

Van de 250 miljoen euro is eerder al 30 miljoen euro voorzien, waardoor er voor het derde kwartaal een post overblijft van 220 miljoen euro.

"Hoewel het geen invloed heeft op de toekomstige winstgevendheid, schatten we wel dat de gerapporteerde winst per aandeel in 2021 met ongeveer 25 procent daalt, maar het CET-1 kapitaal met minder dan 1 procent", aldus analist Johan Ekblom van USB.

Hoewel relatief klein van omvang, is het voor Ekblom weer een signaal dat ABN AMRO weleens moeite zou kunnen krijgen met het laten terugvloeien van overtollig kapitaal naar de aandeelhouders. De analist vindt het dan ook erg belangrijk voor ABN AMRO dat de Europese Centrale Bank meer gaat kijken naar de kapitaalsterkte van de banken dan naar de winstontwikkeling. 

UBS heeft een Neutraal advies op ABN AMRO met een koersdoel van 11,30 euro, dat is 0,10 euro meer dan het vorige koersdoel.

Het aandeel ABN AMRO daalde maandag een half procent naar 11,81 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.