Beursblik: UBS verlaagt koersdoel BASF in aanloop naar beleggersdag

Door ABM Financial News op 22 september 2021 14:59 | Views: 2.662

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel BASF in aanloop naar beleggersdag
Beeld: BASF

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft in aanloop naar de beleggersdag van BASF het koersdoel verlaagd van 77,00 naar 70,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

UBS verwacht dat BASF tijdens deze dag een investeringsplan presenteert van 23 tot 24 miljard euro voor de periode 2021 tot en met 2025.

BASF heeft volgens UBS nogal wat moeite beleggers te overtuigen dat het een consistente speler in het zogeheten downstreamsegment kan zijn. Volgens UBS blijft dit voor de korte termijn ook zo, gezien de kostendruk en de relatieve zwakte in de autobranche.

Niettemin verwacht UBS dat BASF maandag zich meer verbindt aan de activiteiten op het vlak van downstream en batterijen, om zo mogelijk het Belgische Umicore naar de kroon te steken.

Vorige week kondigde BASF nog een samenwerking aan met het Chinese Contemporary Amperex Technology, één van de grootste batterijproducenten ter wereld.

De beleggersdag vindt maandag 27 september plaats.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.