'Europese chemiesector moet prijzen verhogen'

Door ABM Financial News op 23 september 2021 09:51 | Views: 5.994

'Europese chemiesector moet prijzen verhogen'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Europese chemiebedrijven zullen hun prijzen in 2022 moeten verhogen om zo de stijging van energieprijzen op te vangen. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan Cazenove.

De bank voorziet een prijsverhoging van gemiddeld 2 tot 3 procent.

OCI, een producent van kunstmest, melamine en methanol opereert onder gascontracten waarin "erg lage" prijzen liggen vastgelegd die maar bescheiden mogen stijgen in 2022. JPMorgan vindt het bedrijf daarom relatief goed gepositioneerd.

Voor bedrijven als Air Liquide geldt dat deze zeer energie-intensief is, maar ook over veel prijskracht beschikt. BASF kan met zijn belang van circa 73 procent in Wintershall 40 tot 50 procent van zijn gasprijsrisico's opvangen, schat JPMorgan. 

Yara kent geen gashedge. In de voorbije weken voerde het bedrijf al prijsverhogingen van meer dan 15 procent door. K+S, Wacker en Solvay moeten in de calculatie van JPMorgan Cazenove voor 2022 vrezen voor een risico van 13 tot 14 procent in hun operationeel resultaat. Deze bedrijven dekken hun risico's wel deels af.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Mr. T.
0
De bedrijven kunnen er ook voor kiezen hun personeel en fatsoenlijke loonsverhoging te geven en zelf wat minder winst te maken, dan hoeven de prijzen niet omhoog.

Toddemij
1
Denk dat je nu niet echt realistisch denkt Mr T. Loonsverhogingen gaan per onderhandeling. Winst maken is het doel en niet minder winst maken.
suskewiet
1
quote:

Mr. T. schreef op 23 september 2021 10:12:

De bedrijven kunnen er ook voor kiezen hun personeel en fatsoenlijke loonsverhoging te geven en zelf wat minder winst te maken, dan hoeven de prijzen niet omhoog.

Lonen verhogen en meer voor de gasprijs en een pak minder winst maken en geen dividend ?
Wat een belachelijke opmerking .
De groenen maken het moeilijk .
Ook speculatie met gas .
Het klimaat word ons door de strot geduwd .door Europa .
Iedereen is voorstander van beter klimaat maar met normale regels en tijdspanne .
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.