Overname Distell door Heineken kan leiden tot kapitaalverhoging

Door ABM Financial News op 17 januari 2022 09:09 | Views: 6.422

Overname Distell door Heineken kan leiden tot kapitaalverhoging
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Distell is van plan om aandelen Capevin uit te geven aan eigen aandeelhouders, waarna Heineken deze aandelen weer van de aandeelhouders zal kopen als zij daarmee akkoord gaan. Dit bleek uit een prospectus dat Distell uitgaf.

Er zal een nieuw bedrijf opgericht worden dat alle aandelen Distell zal kopen van aandeelhouders in ruil voor contanten of aandelen in het nieuwe bedrijf of een combinatie daarvan.

Vervolgens moet de notering van Distell in Zuid-Afrika op 20 juli worden opgeschort voor een periode van 29 dagen. Wanneer de aandelen Distell zijn overgedragen aan Heineken zal Distell van de beurs worden gehaald.

Heineken deed in november afgelopen jaar een bod op Distell, dat de over te nemen activiteiten waardeert op 2,2 miljard euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.