Barclays haalt Unilever van kooplijst

Door ABM Financial News op 17 januari 2022 10:46 | Views: 7.825

Barclays haalt Unilever van kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft maandag het advies voor Unilever verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel op 55,00 euro.

De adviesverlaging volgt op plannen van Unilever om de consumententak van GlaxoSmithKline over te nemen. Om de mogelijke uitkomsten van de interesse te illustreren, schetste Barclays zeven scenario's die leiden tot verschillen in de financiële impact van een mogelijke deal.

Hoewel Barclays positieve punten ziet in een overname, is de Britse bank er kritisch over. "Er zijn weinig deals geweest, waarin de koper meer dan 20 keer de verwachte EBITDA betaalt en daarna nog waarde kan creëren", aldus analisten van de bank. "We beschouwen een deal als zeer complex om door te voeren in normale tijden, laat staan middenin een mondiale pandemie."

Ook zou Unilevers hoge en stabiele rendement op het geïnvesteerde kapitaal van 18 tot 19 procent een deuk oplopen met de overname. "Dit kan ertoe leiden dat Unilever vooral bezig zal zijn met het afbetalen van de schulden in plaats van het aanjagen van de groei."

Het aandeel Unilever daalde maandagochtend met 6,4 procent tot 44,16 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Charlemagne
1
Als deze bank het niks vindt, wat rechtvaardigt dan een k.d. van 55? Met St. Juttemis?
[verwijderd]
0
www.marketwatch.com/investing/stock/G...

Ook vandaag weer full up, de 6 maanden grafiek doet een top, en wat er nog bijkomt allemaal he!
wat denken ze er in Londen van? is het daar bankholidya ofzo? het is toch ook een PLC?

CEO Joop staat zwaar onder druk.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.