Beursblik: sterk piekseizoen PostNL

Door ABM Financial News op 25 januari 2022 08:47 | Views: 3.735

Beursblik: sterk piekseizoen PostNL
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in heel 2021 een hoger dan voorziene EBIT geboekt na een sterk piekseizoen. Dit oordeelde analist David Kerstens van Jefferies dinsdagochtend.

In het afgelopen jaar viel de EBIT circa 4 procent hoger uit dan waar de analistenconsensus rekening mee hield, aldus Kerstens, mede dankzij een sterk piekseizoen. Een eerste verwachting van het postbedrijf voor de EBIT in het lopende jaar ligt evenwel 6 procent onder de consensus, aldus Kerstens. PostNL geeft wel meer duidelijkheid, na een buitengewoon jaar, zo merkte de analist op.

Een inkoopprogramma van 15 procent van de aandelen PostNL onderstreept volgens Jefferies bovendien het vertrouwen in de vooruitzichten voor de middellange termijn.

Jefferies heeft een koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,00 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.