Berenberg verhoogt koersdoel JDE Peet's

Door ABM Financial News op 25 februari 2022 08:21 | Views: 3.300

Berenberg verhoogt koersdoel JDE Peet's
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor JDE Peet's verhoogd van 30,00 naar 32,50 euro bij handhaving van het Houden advies.

Analisten merkten op dat JDE in 2021 een autonome omzetgroei van 6,1 procent heeft geboekt, waar de consensus mikte op 4,5 procent. JDE profiteerde onder meer van prijsverhogingen in Latijns-Amerika, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika.

In Azië-Pacific had JDE last van strikte coronalockdowns in vooral Zuidoost-Azië, hetgeen ruimschoots werd gecompenseerd door een dubbelcijferige groei in China.

Als gevolg kwam de aangepaste EBIT uit op 1.304 miljoen euro, waar de consensus mikte op 1.277 miljoen euro. Door hogere belastingen kwam de winst per aandeel uiteindelijk grofweg conform verwachting uit op 1,79 euro.

Beleggers waren vooral te spreken over de verwachtingen van een dubbelcijferige autonome groei en stabiele brutowinst in 2022, aldus Berenberg. "Dit nam de zorgen over hogere inputkosten weg."

Het aandeel JDE Peet's daalde donderdag met 6,4 procent tot 28,15 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.