Gilead verlaagt outlook

Door ABM Financial News op 28 april 2022 23:00 | Views: 2.888

Gilead verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in het eerste kwartaal van 2022 veel minder winst behaald dan verwacht en verlaagt de outlook voor heel het jaar. Dit meldde de Amerikaanse partner van Galapagos donderdag nabeurs bij het vrijgeven van de kwartaalcijfers.

In de verslagperiode werd minder geprofiteerd van de opbrengsten van remdesivir, oftewel Veklury, de virusremmer die wordt ingezet bij coronapatiënten die in het ziekenhuis liggen. 

In het afgelopen kwartaal verdiende Gilead 1,54 miljard dollar met Veklury. In het vierde kwartaal lagen de opbrengsten nog op 5,8 miljard dollar. Toch was dit wel beter dan de 1,1 miljard dollar waar analisten op rekenden voor het eerste kwartaal.

De totale omzet van Gilead steeg op jaarbasis van 6,42 naar 6,59 miljard dollar. Analisten voorspelden 6,29 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 19 miljoen dollar, tegenover 1,73 miljard dollar een jaar eerder. 

De aangepaste winst per aandeel van 2,12 dollar was beter dan de 1,80 dollar die analisten hadden voorspeld.

Outlook

Voor heel 2022 rekent Gilead nu op een winst per aandeel van 3,00 tot 3,50 dollar, waar eerder 4,70 tot 5,20 dollar werd ingeschat. De winstwaarschuwing is het gevolg van een afschrijving van 2,7 miljard dollar gerelateerd aan activiteiten die Gilead in 2020 overnam van Immunomedics.

Gilead denkt verder in 2022 een omzet uit Veklury te behalen van 2 miljard dollar. Die verwachting bleef ongewijzigd ten opzichte van februari.

In de nabeurshandel op Wall Street daalt het aandeel licht.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront