'Stijgende resultaten DSM verwacht'

Door ABM Financial News op 2 mei 2022 11:29 | Views: 3.768

'Stijgende resultaten DSM verwacht'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer omzet en EBITDA behaald. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de consensus opgesteld door Vara.

In de eerste drie maanden steeg de omzet volgens de analisten van 2.194 miljoen naar 2.471 miljoen euro. Daarnaast liep de aangepaste EBITDA op van 441 naar 466 miljoen euro. Daarvan is volgens de consensus 381 miljoen euro afkomstig van de tak Health, Nutrition & Bioscience. Een jaar eerder was dit 359 miljoen euro.

DSM verwacht dat 2022 in lijn zal zijn met de doelstellingen van het bedrijf op de middellange termijn. Voor Health, Nutrition & Bioscience ziet DSM een stijging van de aangepaste EBITDA met een hoog enkelcijferig percentage en voor de gehele groep met circa 5 procent.

Analisten rekenen op een jaaromzet voor DSM van 9.975 miljoen euro met een aangepaste EBITDA van 1.897 miljoen euro. Dat komt neer op stijgingen van respectievelijk 8,4 en 4,6 procent ten opzichte van de omzet in 2021 van 9.204 miljoen euro en een EBITDA van 1.814 miljoen euro.

DSM opent dinsdag voorbeurs de boeken.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.