Galapagos creeert nieuw inschrijvingsrechtenplan

Door ABM Financial News op 6 mei 2022 22:14 | Views: 9.406

Galapagos creeert nieuw inschrijvingsrechtenplan
Beeld: Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) De raad van toezicht van Galapagos heeft 2,3 miljoen inschrijvingsrechten gecreëerd onder een nieuw inschrijvingsrechtenplan. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf vrijdag nabeurs.

Onder dit inschrijvingsrechtenplan worden 2.326.025 miljoen inschrijvingsrechten gecreëerd, ten gunste van bepaalde leden van het personeel van de vennootschap en haar dochtervennootschappen.

De inschrijvingsrechten aangeboden op 6 mei 2022 hebben een uitoefentermijn van 8 jaar vanaf de datum van het aanbod en een uitoefenprijs van €57,46 euro. Dit is de slotkoers van het Galapagos aandeel op Euronext Amsterdam en Brussel op de dag voorafgaand aan de datum van het aanbod. 

Het maatschappelijk kapitaal van Galapagos bedraagt nu ruim 355 miljoen euro en het totaal aantal stemrechtverlenende effecten ruim 65,6 miljoen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Goudmijn64
2
Ondanks alle teleurstellingen en mislukkingen bij dit bedrijf blijft de graaicultuur instand bij Galapagos.
eugenenl
0
quote:

Goudmijn64 schreef op 6 mei 2022 23:10:

Ondanks alle teleurstellingen en mislukkingen bij dit bedrijf blijft de graaicultuur instand bij Galapagos.
Klopt. Het is maar de vraag of het aandeel over 8 jaar hoger staat.
jan de vakman
2
Nou, hoe galapagos er over 8 jaar bij zal staan, hangt natuurlijk heel sterk af van hun medicijnen strategie, kiezen ze goed en kunnen ze succesvol ontwikkelen, wat ze kiezen, afgelopen tijd wordt gekenmerkt door vele halve en hele mislukkingen en dat is aan de koers ook heel duidelijk te zien!!
Ik houd het maar liever bij de medicijnen van mijn groentetuin; geen schadelijke bijwerkingen, beschermen optimaal en maken je supergezond, als galapagos van mij moest leven, dan lagen de muizen dood voor de kast!!
De aex had ook weer ernstige inflatie en hogere rentekoorts-4,05%, mijn beursmedicijn shelletje zorgde bij mij voor een heel ander beeld, samen met kpn trok hij de boel heel leuk groen, renewi, die de laatste tijd ook best voor groen heeft gezorgd, liet het jammerlijk afweten, van de week, meer dan 6% rood, gelukkig heb ik dat buitje al zien hangen en tijdig winst genomen, waardoor mijn verlies niet dramatisch is!!
Bennetje Dagobert heeft weer naar Blokland International Building gebeld, of ze met spoed een 3e verdieping op het shell geldpakhuis kunnen bouwen, de 2e verdieping zit namelijk ook al helemaal vol met knaken, mijn tippetje, als arme aandeelhouder is; Ben geef ons weer gewoon dat oude dividend, uit die goeie ouwe tijd 47dc/kw en verhoog de eigen aandelen inkoop tot 15miljard euro, dan hoef je zo'n dure verbouwing niet te doen en kunnen je aandeelhoudertjes met spoed gaan sparen, voor zo'n mooie kia ev6, daar zit nog veel meer ruimte in voor mijn Dalm aktieviteiten, dus dien ik dan nog meer de shell vergroening, afscheid nemen van mijn super picanto zal wel zeer doen, het is een ideaal carretje!!
Mijn second love postnl laat, helaas precies het tegenbeeld zien van shell, aan het zakker de zak komt maar geen eind, bpost kwam donderdag na beurs, met best wel aardige cijfers, maar ziet heus wel heel wat onweersbuien hangen, wat de toekomst betreft, op de belgenbeurs kregen, die buien wijd en breed de meeste aandacht bpost kelderde7,4%, nu is post nl een 10x beter bedrijf, dan dat belgenspul, maar ook zij zullen het vorige topjaar niet evenaren en wat de toekomst betreft, alleen bij de olieboeren, schijnt nog de zon, toch denkt postje nog volop eigen aandelen in de toekomst op te kunnen kopen, dat geeft moed voor maandag!!
Ik heb nog meer bleeders in de aanbieding, besi kachelde van de week, nog maar eens even 12,36% naar beneden, maar dat had deels ook een hele gezonde oorzaak;6% dividend toekenning en gisterenmorgen dacht ik; dit is echt de bodem en kocht ik hem bij op 51,32, maar helaas, hij pletterde naar onder de 50€, maar zie, de fenix verrees uit zijn as en mijn aankoop eindigde toch lichtgroen, wat zei Warrethje ook al weer over kwaliteit??
De cijfertjes van aperam, lieten wel zien, dat de afstraffing, van de laatste tijd, zeer onterecht is, het aandeel is nu gewoon spotgoedkoop en kansrijk, bovendien is het een prettige, goeie kw dividender, die andere bedrijven kunnen er een voorbeeld aan nemen, toch maar postdividend in aperam investeren, dan krikken we tegelijk het prachtige rendement, nog een beetje op!!
Ing is bij mijn weten, nog nooit groen uit de cijfermolen gekomen, nu, vrijdag kon hij er ook weer wat van!!, gelukkig heb ik dit drama, op tijd geminimaliseerd, zodat ik me er geen zware buil aanviel!!
Vandaag veel op de tuin gaan doen, de temperatuur lokt je er zomaar naar toe, een 1e bonenleg moet kunnen, want je moet net als op de beurs, breed denken!!
Morgen is het moederdag, de telegraaf meldde vanmorgen, dat vrouwen hun emoties beter onder controle hebben, dat mannen en daardoor vaak beter beleggen, zeker als het stormt op de beurs, dit even terzijde, het christelijke geloof is 1 van de weinige geloven, waar moeder de vrouw een ereplaats krijgt, in het Paradijs verloor zij het jammerlijk van de satan, toch zei de HEERE; Eva jij gaat winnen, je zult moeder worden en jouw zaad zal de kop van de satan vermorzelen, 4000 jaar later heeft een jonge maagd het leven gegeven, aan de grote OVERWINNAAR, HIJ leert ons, als 2e hoofdgebod; heb je naaste lief als jezelf, nou mannen en kinderen, moeder staat het meest dicht naast je; heb haar lief met heel je hart en dat doe je het beste door te dienen, zoals de HEILAND!!
Maandag is het poetin day, wat zal hij allemaal gaan klaarmaken over die levensgevaarlijke neo nazi's, waarvan hij de Oekrainers wil bevrijden, schoot Oost Europa er eigenlijk wel iets mee op, toen hitler plaats moest maken voor stalin, volgens mij deden die een wedstrijdje, wie het meest wreed kon zijn, ik kan wel begrijpen dat de Oekrainers als leeuwen vechten om niet onder zo'n nieuw wreed figuur te hoeven komen!!, SJALOOM!!
Triple A
0
quote:

Goudmijn64 schreef op 6 mei 2022 23:10:

Ondanks alle teleurstellingen en mislukkingen bij dit bedrijf blijft de graaicultuur instand bij Galapagos.
Dat valt in dit geval toch wel mee?

De medewerkers krijgen opties die ze het recht geven om aandelen Galapagos te kopen tegen ca. € 57. Als de koers niet stijgt verdienen die medewerkers dus ook niets. En Galapagos krijgt gewoon weer extra geld in kas door de opbrengst van de uitgifte van de aandelen.

Kortom: de betiteling “graaicultuur” is in dit verband wat overdreven.

-
Goudmijn64
0
quote:

Triple A schreef op 7 mei 2022 13:21:

[...]

Dat valt in dit geval toch wel mee?

De medewerkers krijgen opties die ze het recht geven om aandelen Galapagos te kopen tegen ca. € 57. Als de koers niet stijgt verdienen die medewerkers dus ook niets. En Galapagos krijgt gewoon weer extra geld in kas door de opbrengst van de uitgifte van de aandelen.

Kortom: de betiteling “graaicultuur” is in dit verband wat overdreven.

-
Als de koers hoger is dan de 57 euro dan vindt er dus verwatering plaats vh aandelenkapitaal.
Dus de aandeelhouder zal de rekening betalen.

Ter herinnering: onze vriend Walid verzilverde zijn opties begin 2020 en verkocht meteen zijn aandelen voordat de koers echt begon te dalen omdat er slecht nieuws kwam mbt Filgotinib…..het medicijn wat niet kon mislukken.
Bovenstaande heeft niets te maken aandelenopties…..maar zegt wat over de cultuur binnen een bedrijf. Als je vertrouwen had in het medicijn dan was je rustig blijven zitten. Net zoals veel andere aandeelhouders.
Blijf bij ons!!!! Toch Onno?
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.