PostNL bereikt principeakkoord over nieuwe cao

Door ABM Financial News op 10 mei 2022 18:14 | Views: 6.561

PostNL bereikt principeakkoord over nieuwe cao
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones)  PostNL en vakorganisaties Bond van Post Personeel en CNV hebben een principeakkoord getekend over een nieuwe cao voor bijna 16.500 postbezorgers. Dit maakte PostNL dinsdagavond bekend.

Met FNV is PostNL tot een onderhandelingsresultaat gekomen. 

Het salaris zal tijdens de looptijd van de cao in twee stappen van 4 procent omhoog gaan, per 1 januari 2022 en per 1 januari 2023.

De vakorganisaties leggen de afspraken nu voor aan hun leden.

De loonsverhoging wordt met terugwerkende kracht ingevoerd over de eerste maanden van 2022 zodra er een definitief akkoord is.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
jan de vakman
1
Vandaag ging postnl mooi omhoog, maar of dat terecht is, weet ik zo net nog niet, door dit mooie cao voorstel, zal de postbezorging nog meer verlies gaan draaien, de laatste tijd is dat mooi gecompenseerd, door de goede winst makende pakkettentak, maar als ik Herna goed begreep, op maandag, bij de toelichting op de cijfers, op bnr, dan openbaart zich vanaf het begin van de oorlog in de oekraine een steile knik naar beneden, die ze echt niet hadden voorzien en dat is niet het enige, ook de superinflatie remt de koop van pakjes, bovendien gaat iedereen weer lekker winkelen en wordt de herkregen vrijheid zeker niet gebruikt om pakjes te kopen, de mensen gaan liever op vakantie of naar de bioscoop!!
Ik denk, dat als de beurs blijft kwakkelen en die mogelijkheid is levensgroot, dat postnl het volgende kw rode cijfers gaat schrijven, ik kijk er niet gek van op dat hij rond de vakantie 2€ schrijft, want dividend en eigen aandelen inkoop zullen dan ook wel gaan haperen, ik heb dik verlies genomen en mijn positie, gisteren en vandaag 2/3 afgebouwd!!,maar ik ben natuurlijk ook maar een brood etende profeet!!
jan de vakman
0
Er staat duidelijk, dat dit over de klanten van postnl gaat, de burgers van nederland, donderdag komt postnl een zak geld brengen, in de vorm van uitbetaling van het dividend, zo als mijn pet nu staat, ga ik er geen postjes bijkopen, hij krijgt veel te veel, het karakter van een value trapper en dat levert alleen maar verlies op!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.