Video: bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

Door ABM Financial News op 27 mei 2022 10:07 | Views: 8.194

Video: bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Overnames bieden beleggers kansen op extra rendement. Om die reden kijkt Erik Mauritz Hoofd Beleggersdesk van IEX of Boskalis en Ontex de moeite waard zijn.

De overname van Boskalis door HAL lijkt veel dealzekerheid te bieden, maar het opwaarts potentieel is relatief klein en het kan een lang proces worden, denkt Mauritz. Om die reden denkt de analist dat Ontex meer potentie biedt.

Een bod op Ontex schat Mauritz in op circa 10 euro, waar het aandeel nu op ongeveer 7,50 euro noteert. "Een upside van ruim 30 procent." Maar een dergelijke hoge upside gaat ook gepaard met veel risico, waarschuwt hij. Als het bod er namelijk niet komt, ziet Mauritz de koers ver onder de 7 euro zakken.

Klik hier voor: bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Ellyot
0
Nou loopt er ook de IEX actie, geïnitieerd door de IEX redactie, waarbij het bod van HAL op Boskalis veel te laag wordt gevonden. Stopt die actie nu?
Vreemd!
AEX900
0
Boskalis; verkopen is naar mijn mening het beste. Haal je geld van tafel, kun je er iets beters mee doen dan afwachten tot HAL met iets komt. (Douwe Egberts overname vergeten?).
Ontex; Moeilijk geval. Veel schulden en stijgende grondstofprijzen, bij afname contracten voor de langere termijn tegen te lage prijhzen.
Blijf zelf zitten en wacht af.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.