'Transavia schrapt vluchten na dispuut met vakbond'

Door ABM Financial News op 13 juli 2022 12:10 | Views: 6.790

'Transavia schrapt vluchten na dispuut met vakbond'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Transavia, de budgetluchtvaartmaatschappij van Air France-KLM, heeft 15 procent van zijn vluchten geschrapt, vanwege een dispuut met cabinepersoneel. Dit meldt Bloomberg woensdag.  

Tientallen vluchten van Transavia vanuit het Parijse vliegveld Orly bleven woensdag aan de grond, meldde vakbond SNPNC, die heeft opgeroepen om te staken voor meer loon.

Een akkoord dat vorige maand met andere partijen werd gesloten,  onder meer met de grote vakbond CGT, wilde SNPNC niet tekenen, omdat er alleen bonussen in werden afgesproken en geen verhogingen van het vaste salaris.

De chaos in de Europese luchtvaartindustrie neemt hierdoor toe. De sector kapt met een sterke stijging van de vraag naar vliegtickets, personeelstekorten en disputen met personeel.  

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
tmark
0
Er was een tijd een tijd dat het niet chique was richting reizigers om midden in het hoogseizoen te staken.
Ricky
0
Men zou net zolang moeten staken tot Dick Benschop vertrokken is. Deze ellende danken wij allen an hem.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.