'Steengoede orderinstroom ASMI'

Door ABM Financial News op 21 juli 2022 10:06 | Views: 4.615

'Steengoede orderinstroom ASMI'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASMI heeft in het tweede kwartaal een heel sterke orderinstroom geboekt en zit inmiddels op bijna een miljard euro. Dit zag analist Marc Hesselink van ING.

Hij meent dat dit een duidelijk signaal is dat de meeste orders strategisch van aard zijn en dus weinig blijk geven van een neerwaartse cyclus.

De kwartaalresultaten waren verder min of meer in lijn met de verwachtingen van Hesselink.

ING verwacht niet dat analisten hun taxaties voor dit jaar significant gaan veranderen, maar voorziet wel dat ASMI 2023 met "een heel gezond orderboek" gaat starten. Voor nu wijst de consensus op een omzetgroei volgend jaar van 15 procent. Maar ING rekent op 23 procent.

ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 240,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
De Buurman
1
"ING heeft een koopadvies op ASMI met een koersdoel van 240,00 euro."

Als de koers al boven het koersdoel staat op het moment dat het advies wordt gegeven hoe kan je dan spreken van een koopadvies...?
Hebo
0
Inderdaad belachelijk. Ze moeten verbieden dat dit soort figuren zich analist mogen noemen. Je ziet trouwens wel vaker van die belachelijke adviezen. Mijn advies is, die adviezen niet opvolgen want dan ga je sowieso de boot in.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.