'Sterke resultaten AMG'

Door ABM Financial News op 29 juli 2022 11:15 | Views: 7.718

'Sterke resultaten AMG'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het tweede kwartaal van dit jaar sterke resultaten geboekt, dankzij de gestegen lithiumprijzen, maar de vraag is hoe duurzaam deze prijsstijging is. Dit stelde analist Frank Claassen van Degroof Petercam vrijdag.

Het grootste deel van de EBITDA-stijging op kwartaalbasis, is te danken aan de "ongelooflijk sterke rally" van de lithiumprijzen. Ook het langverwachte herstel in de ruimtevaartactiviteiten is nu zichtbaar.

AMG verhoogde de outlook voor heel 2022, maar deze is volgens Claassen nog steeds terughoudend. "Dat begrijpen we gezien de toegenomen risico's op een mondiale economische terugval en de recente prijsdruk", aldus de analist. "Bovendien zijn er uiteenlopende meningen over hoe houdbaar de huidige hoge lithiumprijzen zijn, vooral als de economie vertraagt."

Degroof verhoogde de EBITDA-ramingen voor dit jaar met circa 5 procent tot aan de bovenkant van de bandbreedte die AMG afgaf. 

De EBITDA-raming voor 2023 liet Degroof onveranderd staan op 307 miljoen dollar. Degroof ziet beperkt opwaarts potentieel voor 2023, vanwege de impact van een economische groeivertraging en afkoeling van de lithiumprijzen die daarop zou volgen.

Degroof Petercam heeft een Houden advies op AMG en verlaagde het koersdoel van 43,00 naar 34,00 euro. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

6 Posts
Jason Voorhees
5
Ik ben analyst en zeer positief over AMG daarom verlaag ik het koersdoel maar van 43,- euro naar 34,- euro.
Ik keer de cijfertjes gewoon om, waarom ik ze de vorige keer andersom heb gezet weet ik niet meer.
Wellicht dat ik ze de volgende keer weer omdraai, ik zie wel hoe mijn pet dan staat.
OOTB
1
Zolang waarzeggerij een vrij beroep is, kun je alles roepen wat je wil. Analyseren doe je achteraf en niet vooraf. Waarzeggen wel
H. Voorman
0
Geen enkel benul over de gigantische groei naar vraag in lithium dus.

2030 heb je 10x meer nodig. Het aanbod blijft te traag erachteraan lopen.
Olie
2
Vol verwachting klopt ons hart

Wie het redactioneel nieuws goed leest komt dagelijks tegen: 'minder dan verwacht', 'beter dan verwacht', 'lager dan verwacht', 'hoger dan verwacht' of 'onverwacht'. Wat zegt dat over verwachtingen? Precies, dat ze nooit kloppen. Een lager of hoger dan verwacht is leuk boven een nieuwsitem, maar voegt praktisch geen waarde toe. Stop eens met die onzinberichten. Het gaat om werkelijke prestaties van bedrijven, niet om wat een kantoorklerk van een bank er lager of hoger van had verwacht.
BVibes
0
Helemaal eens met de opmerking over de verwachtingen.
KOm veel te vaak subjectieve opmerkingen tegen die toch 'sturend' lijken.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.