Correctie: Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel OCI

Door ABM Financial News op 2 augustus 2022 10:55 | Views: 4.686

Correctie: Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel OCI
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft dinsdag het koersdoel voor OCI verlaagd van 41,00 naar 39,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

De kwartaalcijfers waren volgens analist Frank Claassen op alle vlakken sterk, waarbij OCI profiteerde van een hoge vraag en buitengewoon hoge kunstmestprijzen. De vrije kasstroom en de afbouw van schulden waren "verrassend" sterk en dit gaf ruimte om aandeelhouders extra te belonen, zo zag de analist.

De geplande dividenduitkering van 3,55 euro per aandeel over de eerste helft van dit jaar was veel hoger dan de 2,00 euro waar Degroof Petercam eerder op mikte. "Een dubbelcijferig dividendrendement in slechts een halfjaar", aldus Claassen.

Ondanks de beter dan voorziene resultaten verwacht Degroof niet dat het de EBITDA-ramingen voor 2022 en 2023 hoeft aan te passen. De ramingen kunnen mogelijk zelfs wat omlaag. Claassen verwacht in 2023 namelijk een normalisering van de prijzen.

Het aandeel OCI steeg dinsdagochtend met 5,4 procent tot 34,38 euro.

Correctie: om koersdoelverlaging aan te geven.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Kruimeldief
0
Wat een visie heeft die analist. Pffff, niet dus.
OCI heeft tot 2029 een groot deel van de gaskosten goedkoop gehedged. OCI verslaat de verwachting van deze analist op alle punten. OCI heeft een goed beeld van hun markt en ziet die de komende jaren tot zeker in 2024 sterk blijven.
Zou die analist misschien zelf short zitten?
Isildur1
1
Claassen verwacht in 2023 namelijk een normalisering van de prijzen.

Zoiets als: Deze inflatie is tijdelijk van aard.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.