KBC Securities haalt PostNL van kooplijst

Door ABM Financial News op 11 augustus 2022 10:01 | Views: 5.928

KBC Securities haalt PostNL van kooplijst
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft donderdag het advies voor PostNL verlaagd van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel van 3,90 naar 2,50 euro ging.

Het advies werd verlaagd na de publicatie van de kwartaalresultaten door PostNL. KBC paste hierop het waarderingsmodel aan, wat resulteerde in een lagere voorziene EBIT van 149 miljoen euro voor 2022, aan de onderkant van de nieuwe bandbreedte van 145 tot 175 miljoen euro die PostNL hanteert.

KBC ziet geen koersaanjagers op korte termijn, maar ziet wel risico's aan de horizon gloren. KBC wijst op een wijziging van de Belgische postwet of de lancering van Amazons Belgische webwinkel.

Het aandeel PostNL daalde donderdag met 2 procent tot 2,33 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Erik9400
0
Is het advies voor Nederland of Belgie? :-s

"KBC ziet geen koersaanjagers op korte termijn, maar ziet wel risico's aan de horizon gloren. KBC wijst op een wijziging van de Belgische postwet of de lancering van Amazons Belgische webwinkel"
jan de vakman
0
Post nl behoort bij de bedrijven, die door de huidige situatie het hardste geraakt worden en wie vanmorgen, de grote kranten las, ziet, dat veel mensen straks geen pakket meer kunnen bestellen, bij de flessen automaten in de supers constateer ik file vorming; velen gaan al veel meer op de kleintjes letten!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.