Olieprijs onder druk

Door ABM Financial News op 15 augustus 2022 20:45 | Views: 6.192

Olieprijs onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Bij een settlement van 89,41 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 3 procent goedkoper. 
 
"De macrodata uit China brachten geen goed nieuws voor het zwarte goud", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade. Naast zwakke Chinese data waren er ook teleurstellende economische cijfers uit Amerika, waar de Empire State index flink verzwakte.

"Naast de bovengenoemde twee factoren, zijn de verwachtingen rond de Iraanse nucleaire deal een belangrijke factor die ook de huidige lagere olieprijzen drijft", aldus Aslam.

Volgens de marktkenner hebben handelaren er vertrouwen in dat er een deal gaat komen, waardoor er weer meer Iraanse olie de markt inkomt.

"De VS en haar bondgenoten hebben weinig keus omdat de vraag naar olie zal toenemen naarmate we richting het einde van de zomer gaan. Met de sancties tegen Russische olie zijn de keuzes beperkt. De angst voor extra aanbod dat op de markt komt, drukt de prijzen", aldus Aslam.

Verder merkte marktanalist Michael Hewson van CMC Markets op dat de gasprijzen in Europa hoog blijven, vanwege de zorgen over verstoringen in de toekomstige gaslevering door Rusland. "Hoewel de prijzen in de VS nu in een minder hoog tempo lijken te stijgen, is het ergste voor Europa waarschijnlijk nog niet achter de rug", aldus Hewson.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
suskewiet
0
Eindelijk goed nieuws van Iran .
Ook in Europa zal dit voelbaar zijn .
Ook zal OPEC + ook (hopelijk ) hun verstand gebruiken om een diepe recessie te vermijden .
jan de vakman
0
Als er geen sluitende garanties voor Israel komen, bereid je dan maar voor op een 3x hogere olieprijs, die zullen uit zelfbehoud de atoombom van iran nooit toestaan, dan vernielen ze alle nucleaire instalaties van iran!!
hvanv
0
Jan, ik begrijp je reactie, maar ook Israël heeft rekening te houden met de internationale verhoudingen. Voorlopig gaan ze niets doen. Anders verspelen ze hun krediet. Via de stille weg saboteren ze al jaar en dag het atoomprogramma.
Als Iran akkoord gaat dan komt er weer meer toezicht op het atoomprogramma. Dat is niet verkeerd.
Een akkoord met Iran is nu van zeer groot belang voor de europese gemeenschap. Ook dat is helaas een onderdeel van een politiek spel.
eric
1
Israël en de macht van Israël wordt door de bovenstaande heren duidelijk ONDERSCHAT !!!!!!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.