Berenberg haalt Alfen van kooplijst

Door ABM Financial News op 16 augustus 2022 07:18 | Views: 8.079

Berenberg haalt Alfen van kooplijst
Beeld: Alfen

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het advies voor Alfen verlaagd van Kopen naar Houden bij handhaving van het koersdoel op 110,00 euro.

Sinds Alfen de verwachtingen overtrof op het gebied van omzet en de aangepaste EBITDA in het eerste kwartaal, steeg het aandeel met 36 procent, terwijl sectorgenoten dit jaar juist 25 tot 65 procent prijsgaven. Alfen profiteerde volgens Berenberg van een beter dan voorziene ordergroei in snelgroeiende markten, aldus analist Axel Stasse.

Berenberg voorziet evenwel dat zowel het groeitraject op korte termijn als de potentiële aanjagers nu in de koers zijn verwerkt. "Als gevolg zijn risico en rendement voor het aandeel in balans", aldus de analist, die daarom een Houden advies dan op zijn plaats vindt.

Wel ziet Stasse enige zwakte in het aandeel als een kans voor beleggers om in te stappen in een uniek bedrijf dat vermoedelijk lange tijd structureel zal groeien.

Het aandeel Alfen sloot dinsdag twee procent hoger op 116,00 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
noos
0
BVibes
0
'Een uniek bedrijf dat gedurende lange tijd structureel zal groeien zal groeien'. Daar trek ik dan weer andere conclusies uit dan de effecten die ik nu zie.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.