AEX start licht hoger; koersstijging Philips na nieuwe topman

Door ABM Financial News op 16 augustus 2022 09:11 | Views: 6.193

AEX start licht hoger; koersstijging Philips na nieuwe topman
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste dinsdag kort na de beursgong 0,4 procent hoger naar 731,51 punten.

Onder de hoofdaandelen won Philips 1 procent. Philips wil Roy Jakobs benoemen tot CEO van het bedrijf als opvolger van Frans van Houten. De in 1974 in Nederland geboren Jakobs heeft onder meer de Connected Care-portefeuille van Philips versterkt met diverse overnames, terwijl hij ook betrokken is bij de terugroepactie van specifieke Respironics-apparaten.

Prosus was met een half procent de grootste daler.

In de AMX won TKH 2,5 procent na het overleggen van cijfers. Alfen verloor 6 procent op 108,90 euro. Berenberg verlaagde het advies voor Alfen van Kopen naar Houden bij handhaving van het koersdoel op 110,00 euro.

Illustratief voor de lage volitiliteit de afgelopen dagen was het verlies van 3 procent voor Flow Traders. De flitshandelaar is juist gebaat bij veel reuring op de beurs. Het aandeel noteert vandaag ook ex-dividend.

In de AScX verloor Ebusco krap 2 procent op 20,80 euro. Jefferies verlaagde het koersdoel voor Ebusco van 32,00 euro naar 26,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jeroenpeter
1
Paul415
0
Ná het vertrek van Van Houten bij Philips is de volgende op mijn verlanglijstje Jitse Groen Van JET, net zo incapabel als Van Houten. Helaas hebben de aandeelhouders de kans om hem de laan uit te sturen laten liggen op de AVA ondanks een hoop misbaar vooraf.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.