Olieprijs stijgt verder

Door ABM Financial News op 18 augustus 2022 20:45 | Views: 3.807

Olieprijs stijgt verder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag verder gestegen. Bij een settlement van 90,50 dollar werd een vat West Texas Intermediate bijna 3 procent duurder.

De olieprijs steeg daarmee voor de tweede dag op rij, nadat eerder deze week nog het laagste niveau sinds begin dit jaar werd bereikt. Woensdag werd WTI duurder nadat bekend werd dat de wekelijkse olie- en benzinevoorraden in de Verenigde Staten waren gedaald met in totaal bijna 12 miljoen vaten, terwijl de vraag naar brandstof toenam.

Het goede nieuws is dat, volgens de EIA, de vraag naar olie in de Verenigde Staten veel groter is dan de overheidsgegevens een paar weken geleden suggereerden, zei Phil Flynn van The Price Futures Group. 

"Het slechte nieuws is dat als de vraag zo sterk is, het duidelijk is dat de VS voor grote uitdagingen komt te staan, omdat de aanvoer zo ver onder het normale niveau ligt", aldus de marktanalist.

"Ruwe olie breidde de winsten van gisteren uit, toen een grote daling van de voorraden de markt verraste", zag Peter Cardillo van Spartan Capital. "Echter, we blijven herhalen dat de olieprijzen naar verwachting zullen dalen omdat de technische factoren zwak blijven en vanwege het feit dat een nucleair akkoord tussen de VS en Iran nadert." 

Marktanalist Michael Hewson van CMC Markets wees ook op de zorgen over een krapper aanbod nu de Russische olie-embargo's in zicht komen. De Europese gasprijs steeg donderdag 7 procent en noteerde op een recordhoge 241 euro per megawattuur.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
keessie
0
Is maar net hoe je het bekijkt ,volgens mij krabbelt de olie prijs wat op na flinke daling .
jan de vakman
0
Als ik het mag voorspellen, dan zeg ik, net als eerder, we gaan weer richting 120$ en wel omdat Amerika een minder diepe recessie krijgt dan wij, china alles op alles zal zetten, om weer stevig te gaan groeien, Israel niet zal dulden, dat iran een atoom macht wordt, want ze hebben altijd gezegd, het eerste wat we dan gaan doen is Israel vernietigen, dat zal zeker niet gebeuren, de prachtige eindtijd Profeten Woorden beginnen langzaam, maar zeker steeds meer uit te komen!!
Voeg daarbij een langzaam dalend aanbod, door vele putten, die over de datum raken, dan moet olie, bijna zeker omhoog!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.