Société Générale zet Philips op kooplijst

Door ABM Financial News op 13 september 2022 08:32 | Views: 8.272

Société Générale zet Philips op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft dinsdag het advies voor Philips verhoogd van Houden naar Kopen, maar het koersdoel iets verlaagd van 22,40 naar 21,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de Franse bank.

Tegen de huidige koers is Philips aantrekkelijk gewaardeerd, aldus de analisten van Société Générale. "Het slechte nieuws is meer dan ingeprijsd", vinden zij. Het aandeel sloot maandag op 18,30 euro.

De terugroepactie van beademingsapparatuur zal vanaf het derde kwartaal in een rustiger vaarwater komen, denkt de bank. Wel vermoeden de analisten dat juridische kwesties nog twee jaar lang een rol zullen spelen. "En dat zorgt voor volatiliteit in het aandeel."

Verder denkt Société Générale dat de kostenbesparing van 500 miljoen euro onvoldoende zal zijn om de hoge inflatie en de lagere volumes te compenseren.  "We betwijfelen dan ook of Philips zijn doelstelling van een aangepaste EBITA-marge van 14 tot 15 procent zal halen." De Franse bank rekent zelf op 11,4 procent, terwijl de analistenconsensus op 13,5 procent mikt.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
maarten030
0
Niet beleggen in bedrijven die in grote rechtszaken kunnen komen. Genoeg koopjes te vinden momenteel.
Jason Voorhees
0
Das best lachen inderdaad met al die rechtzaken, zullen zelf wel een long positie hebben.
Ik wacht op het bericht SG meldt belang in Philips, haha.
Vergeet nooit meer BoA koersdoel Besi 146,- euro en 2 weken later melden ze groot belang, tja hoe serieus neem je die analisten, gewoon zelf je huiswerk doen, lijkt mij het verstandigst.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.