Ctac boekt hogere omzet

Door ABM Financial News op 26 oktober 2022 08:41 | Views: 2.295

Ctac boekt hogere omzet
Beeld: Ctac

(ABM FN-Dow Jones) Ctac heeft in het derde kwartaal meer omzet geboekt, terwijl het resultaat stabiel bleef. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het IT-bedrijf uit 's-Hertogenbosch.

De omzet steeg met 17,3 naar 29,2 miljoen euro. De autonome groei was 13,3 procent. Het verschil kwam voor rekening van het overgenomen Digimij en Technology2Enjoy.

Het operationeel resultaat (EBITDA) van 2,5 miljoen euro kwam overeen met het resultaat in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (EBIT) was met 1,2 miljoen euro eveneens onveranderd.

De bijbehorende marges kwam respectievelijk uit op 8,6 en 4,1 procent tegen 10,0 en 4,8 procent een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 0,8 miljoen euro, eveneens gelijk aan een jaar eerder.

De nettokaspositie van het bedrijf bedroeg aan het einde van het derde kwartaal 1,0 miljoen tegen 3,2 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook

Ctac hield woensdag voor 2022 vast aan de verwachting van aan een enkelcijferige autonome omzetgroei en een EBITDA-marge van 10 tot 12 procent.

Het aandeel Ctac sloot dinsdag op 3,48 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.