Video: koersdaling ASMI overdreven

Door ABM Financial News op 26 oktober 2022 16:28 | Views: 4.918

Video: koersdaling ASMI overdreven
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De koersdaling van ASM International op de dinsdagavond gepresenteerde kwartaalcijfers is wat overdreven. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen voor de camera tegen ABM Financial News.

De orderinstroom viel volgens Versteeg wat tegen, met name door de Amerikaanse exportrestricties voor China.

Van de omzet exporteert ASMI ongeveer 16 procent naar China, en daarvan wordt ongeveer 40 procent geraakt door de restricties. "Dan heb je het zo over 6 à 7 procent van de omzet." Dat is was meer dan bij ASML en TSMC, benadrukte de analist.

"De chipmarkt is enigszins aan het afkoelen", maar net als bij ASML, zal dit voor ASMI uiteindelijk wel meevallen, denkt Versteeg. Beide Nederlandse halfgeleiderspecialisten zijn minder actief in de geheugenmarkt, waar de meeste tegenwind zit. De markt voor logic blijft beter liggen. "De investeringen in dat deel van de markt blijven gewoon sterk."

"Ik blijf positief over ASM International", aldus Versteeg, die zijn koersdoel van 450 euro handhaaft.

Klik hier voor: koersdaling ASMI overdreven

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Henkk
0
Het is wel duidelijk dat koers opzettelijk gemanipuleerd wordt??!! Of niet? Waarschijnlijk weet Degroof Petercam door wie??!! ook zeer interessant voor financiële autoriteiten als ze nog wakker zijn.....
objectief
0
Waarschijnlijk ben je teleurgesteld over de koersontwikkeling en dan komen er altijd vreemde gedachten naar boven; daar geloof ik niet in. De koers staat nog steeds een stuk hoger dan in juli en dat is toch maar een paar maanden geleden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.