ING: obligatiemarkt verrast bij Flow Traders

Door ABM Financial News op 27 oktober 2022 10:37 | Views: 5.776

ING: obligatiemarkt verrast bij Flow Traders
Beeld: Flow Traders

(ABM FN-Dow Jones) Flow Traders heeft de verwachtingen ruim overtroffen in het derde kwartaal, dankzij een sterke marge in Europa, waar bovendien ook marktaandeel werd gewonnen. Dat stelde ING donderdag in een reactie op de cijfers.

De netto handelsinkomsten van 112 miljoen euro waren 40 procent hoger dan de consensusverwachting.

De grotere activiteit in de obligatiemarkt was de voornaamste reden voor deze meevaller. Deze markt was in het voorgaande anderhalf jaar op sterven na dood, maar nu de centrale banken de rente razendsnel zijn gaan verhogen, is er opeens weer veel leven in de brouwerij. Die opleving zal in de toekomst niet op dit niveau standhouden, waarschuwde analist Reg Watson van ING.

De marge, of revenue capture, in Europa was 4,9 basispunten, fors hoger dan de 2,6 basispunten die analisten hadden voorzien.

In Amerika was de marge veel lager, met 0,7 basispunten, waar analisten op 0,8 rekenden, en waren de inkomsten licht lager dan verwacht. De marge in Azië was 5,0 basispunten, maar hier was het inkomen met 10 miljoen euro fors lager dan de verwachting van 15 miljoen euro.

De kosten stegen mede door hogere bonussen voor medewerkers, in verband met het sterke resultaat. Desondanks was het EBITA-resultaat met 48 miljoen euro ruim hoger dan de verwachting van 26 miljoen euro.  

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 17,92 euro. Het aandeel Flow Traders stond donderdag 12,7 procent hoger op 23,38 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
[verwijderd]
1
ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 17,92 euro. Het aandeel Flow Traders stond donderdag 12,7 procent hoger op 23,38 euro.

Hoort daar dan geen Sell advies bij ?
Felix07
1
Hoe kan het dat al die analisten hier zo verbaasd over zijn terwijl de MOVE-index (VIX van de obligatiemarkt) al tijden op enorme niveaus noteert?

De enorme chaos in de UK was eind september / begin oktober en viel daarmee deels in q3, maar zal ook nog een plusje zijn in q4. Dit zit daarom nog niet helemaal in de cijfers.
Rowi62
0
Analisten zijn ook maar mensen. Kijken bij FT vooral naar aandelenmarkten. Obligatie markt is huge en daar was in de UK heel wat te doen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.