Jefferies halveert koersdoel Tesla

Door ABM Financial News op 17 januari 2023 07:49 | Views: 13.867

Jefferies halveert koersdoel Tesla
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies blijft Tesla een koopwaardig aandeel vinden, maar verlaagde het koersdoel van 350,00 naar 180,00 dollar. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

Jefferies is er nog steeds van overtuigd dat Tesla de autosector naar een beter bedrijfsmodel kan leiden, maar het af te leggen traject blijkt moeilijker verwacht. 

De analisten noemden de recente prijsverlagingen die Tesla doorvoerde "pijnlijk", maar dit brengt de fabrikant wel terug naar zijn basis, namelijk een voortrekkersrol vervullen in betaalbaarheid en efficiënt gebruik van middelen.

Jefferies verlaagde de omzetverwachting voor Tesla voor 2023 met 21 procent en voor de EBIT met 36 procent. De bank zit daarmee onder de analistenconsensus.

Het herstel van de beurskoers zal volgens Jefferies tijd vergen, omdat de waardering op basis van de multiples nog steeds aan de hoge kant is. 

In de aanloop naar de beleggersdag van Tesla op 1 maart zal het management een aantal belangrijke beslissingen moeten nemen, aldus Jefferies, en dat op verschillende vlakken. In dat opzicht wordt de aanstelling van insider Tom Zhu als tweede man na Elon Musk als positief beschouwd. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
b.west.invest
0
Wat een top analisten , al tot een derde gehalveerd en dan komen ze met een nieuw statement .
Best wel objectief .
France 22
0
Zo veel beleggersmannetjes,zoveel koersdoelen.

Golman Sachs heeft Tesla op een lijst gezet met 45 andere fondsen als koopwaardig bij soft landing van de economie. Koersdoel hier voor Tesla 220 USD.

Gisteren las ik een verhaal van een analist, die dit jaar weer 400 USD op de borden ziet staan.

Elon Musk verkondigt binnen enkele jaren groter te zijn dan Apple en Saoedi Aramco bij elkaar opgeteld, dat is ongeveer 4000 miljard, al met al op termijn een koersvertienvoudiging vanaf dit niveau. 1200 USD.

Zeg het maar.....
France 22
0
Tesla gaat ook mobiele telefoons op de markt brengen a la apple. Nio overigens is dat ook van plan. Mede toegespitst op je auto. Let m roll.

Tesla heeft al 1.5 miljoen pick up trucks in de vooruitbestelling. Productie gepland, dit jaar kwartaal 4.

Productie van robots
Autonoom rijden
Energieleverancier

En wat niet meer, o ja produceren ook auto.s
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.