Goldman plakt koopadvies op Shell

Door ABM Financial News op 27 februari 2023 10:03 | Views: 14.255

Goldman plakt koopadvies op Shell
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het advies voor Shell verhoogd van Neutraal naar Kopen en het koersdoel ging van 35,00 naar 40,00 euro, nadat het aandeel is achtergebleven op die van sectorgenoten sinds begin van het vierde kwartaal van 2022. Dit bleek maandag uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

Volgens de Amerikaanse zakenbank biedt Shell de meest aantrekkelijke combinatie van bezittingen, met een leidende positie in LNG en marketing, en een sterke aanwezigheid in chemicals.

Er is volgens Goldman ook significant opwaarts potentieel in zowel de diepwateractiviteiten van Shell als met LNG.

En de sterke balans biedt mogelijk ruimte voor Shell om met het dividend richting de bovenkant van de payout ratio van 30 tot 40 procent te gaan, aldus Goldman.

"We beschouwen de waardering van Shell als aantrekkelijk", aldus de analisten. 

Het aandeel Shell stijgt maandag 2,2 procent naar 28,92 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Sir Cryptalot
3
Elke keer als ik zulke adviezen lees vraag ik me af of ze zelf vol zijn ingestapt vóór de publicatie. Beetje paranoïde natuurlijk en logisch in de 'practice what you preach' constructie maar het blijft een bedrijf wat een tip geeft.
Bobojacq
0
Die gouden mannetjes hebben shell gekocht in okt... 2020...toen lag de prijs
tussen de 10 / 11 euro....
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.