AFM doet onderzoek naar marktmanipulatie bij Azerion

Door ABM Financial News op 13 maart 2023 08:35 | Views: 10.415

AFM doet onderzoek naar marktmanipulatie bij Azerion

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten heeft een onderzoek ingesteld naar marktmanipulatie van het aandeel Azerion. Dit maakte Azerion maandag voorbeurs zelf bekend. 

Het onderzoek lijkt volgens Azerion te zijn gericht op de aandeelhouders van Principion, het vehikel van Atilla Aytekin en Umut Akpinar, de oprichters van Azerion. Principion is de grootste aandeelhouder van Azerion.

Atilla Aytekin stapt naar aanleiding van het onderzoek tijdelijk terug als bestuurder.

Op 7 maart verzocht de AFM Azerion om informatie. Azerion zegt volledig mee te werken aan het onderzoek door de toezichthouder.

Principion maakte eind december nog bekend een putoptie overeenkomst met LDA Capital te hebben ondertekend. 

Het betrof de verkoop van maximaal 10 miljoen aandelen Azerion. Principion Holding kan deze aandelen in tranches verkopen voor maximaal 50 miljoen euro gedurende een periode van drie jaar.

Doel van de overeenkomst was enerzijds de liquiditeit in het aandeel Azerion vergroten, en anderzijds een deel van de inkomsten gebruiken voor de groei van Azerion. Principion bezat toen 48 miljoen aandelen Azerion.

Het aandeel Azerion is sindsdien ruimschoots gehalveerd, van 5,40 euro naar 2,60 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Rowi62
0
De woordvoerder zei eerder dat de handel geschiedde door verkopen van overgenomen partijen . (En niet door LDA waar de putoptie mee was gesloten).
Over de beide heren werd toen niets gezegd. Interessant dat wel.
DeZwarteRidder
0
De persvoorliegster zat te liegen; wat een verrassing......!!!!

Ongetwijfeld gebeurde dat in opdracht van haar bazen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.