'Fusie DSM loopt vertraging op door Indiase toezichthouder'

Door ABM Financial News op 17 maart 2023 11:12 | Views: 8.851

'Fusie DSM loopt vertraging op door Indiase toezichthouder'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De fusie tussen DSM en Firmenich loopt verdere vertraging op in het goedkeuringsproces bij de Indiase toezichthouder. Dit merkte analist Virginie Boucher-Ferte van Deutsche Bank vrijdag op.

Beide partijen moesten meer informatie indienen bij deze toezichthouder en hebben dat op donderdag gedaan, zo zei Boucher-Ferte.

Hoewel het nieuws de koers op korte termijn niet bepaald zal steunen, gezien het de afronding van de deal en de aankondiging van een strategie-update naar achter schuift, blijft Deutsche Bank positief over het nieuwe DSM. De bank ziet een significante verbetering van de kwaliteit van de portefeuille dankzij de fusie met Firmenich, en acht een sterke dubbelcijferige winstgroei vanaf 2024 mogelijk.

Deutsche Bank handhaafde dan ook het koopadvies met een koersdoel van 162,00 euro op DSM. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Loek S.
0
De Zwitsers fusie partner van dsm heeft waarschijnlijk kartelafspraken gemaakt, waardoor de overname veel te duur is van dsm. De dsm aandeelhouder is de dupe. Trek de stekker eruit of ga opnieuw onderhandelen.
GrandmasterC
0
Wat heeft een Indiase/Chinese toezichthouder met een fusie tussen een Nederlands en een Zwitsers bedrijf te maken? Europa heeft die fusie al goedgekeurd en China ook, alleen India nog niet.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.