AMG schetst perspectieven in lithium

Door ABM Financial News op 29 maart 2023 16:24 | Views: 10.919

AMG schetst perspectieven in lithium
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG zal donderdag zijn mondiale strategie toelichten en met name de groei-ambities in lithium en de voordelen van de nieuwe generatie van hybride lithium-vanadium batterijen. Dat blijkt uit de agenda van het evenement in Frankfurt.

AMG werkt aan een fabriek voor het upgraden van lithium in Duitsland in Bitterfeld, die eind dit jaar moet opstarten met een capaciteit van 20.000 megaton, en uiteindelijk 100.000 megaton groot kan worden, blijkt uit een recente presentatie op de website van het bedrijf.

Er liggen al bindende afname-overeenkomsten met EcoPro, een intentieverklaring met afnemer FREYR en overeenkomsten met afnemers in Europa en Azië voor de volledige capaciteit van de eerste module van 20.000 megaton.

De Europese markt heeft in 2030 zo'n 600.000 megaton lithium-hydroxide voor batterijen nodig, door de groei van elektrisch rijden, becijferde AMG, en de Europese industrie kan nog niet de helft daarvan leveren, inclusief aangekondigde projecten en recycling, blijkt uit de presentatie.

Bij zijn jaarcijfers zei het bedrijf al dat de verticale integratie van zijn lithiumactiviteiten meer waarde zou moeten toevoegen dan momenteel is ingeprijsd, meldde Berenberg. De analist verwacht hier meer details over bij de beleggersdag.

ING nam van de jaarcijfers mee dat AMG voorloopt op de concurrentie in de kosten van zijn lithiumproductie, terwijl strategische uitbreidingen op dat gebied vanaf de tweede helft van dit jaar hun vruchten af gaan werpen.

AMG rondde enkele dagen geleden een belangname af in Zinnwald Lithium. Dit bedrijf wil een belangrijke toeleverancier worden voor Europese batterijenproducenten met lithium die in Duitsland wordt gewonnen. Volgens ING vergroot dit de kans op lithiumdeals in de toekomst en levert het kennis als de productie is opgestart, per eind 2026.

In 2023 verwacht AMG meer dan 400 miljoen dollar aan EBITDA te realiseren.

Na de komende beleggersdag wordt de jaarvergadering begin mei een volgend aandachtsmoment voor beleggers. AMG liet al weten CEO Heinz Schimmelbusch voor nog eens twee jaar te willen benoemen.

"We zien de aanstaande jaarvergadering op 4 mei als een potentiële koersaanjager, als AMG een nieuwe winstoutlook voor over 5 jaar zal afgeven", aldus analist Stijn Demeester van ING. De huidige indicatie van meer dan 500 miljoen dollar in 2027 gaat volgens de analist uit van een "conservatieve" samengestelde jaarlijkse groei van 8 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Just lucky
0
Zo te zien door een wat jonger persoon geschreven, tegenwoordig leren ze niets meer over lengte, oppervlakte, gewichten en hoeveelheidsaanduidingen.
Kruimeldief
1
Mooie vooruitzichten etc. etc. maar 600.000 Megaton? Denk niet dat ik in dat gedeelte van het verhaal “me ga”.
prince john
0
...hahaha, zoiets als een ton olie, een ton wijn, een tonijn...afijn dolfijn!...het wordt steeds leuker(...lithium...gebruikt wel veel water...afijn...volgens de deskundigen alhier bestaat de aarde uit meer dan 70% uit water :):):) )...tsjongejongejonge...inderdaad...het niveau, lees kennis, zakt met de dag hiero...ze lullen maar wat en er zijn héél véél mensen die niet nadenken en het als zoet koek...afijn...het is, althans voor mij al jaren, zo klaar als een klontje dat je iex-news(ABM FN-Dow Jones, Reuters, ANP etc.)met een flink korreltje zout moet nemen...fijne avond!
Alpen
2
Ik sluit niet uit dat de verwarring voor een deel is toe te schrijven aan incorrect gebruik van gebruikte eenheden / symbolen door AMG in de maart 2023 presentatie waaraan in dit artikel vermoedelijk wordt gerefereerd.
De presentatie heeft het namelijk over "20.000 MT" en "100.000 MT", en uitgaande van het SI internationale eenhedensysteem staat de letter M gewoon voor mega. Het officiële symbool voor ton of tonne is voor zover ik weet trouwens de letter t en niet T.
Maar AMG bedoelde met MT mogelijk "metric tonne", oftewel 1.000 kg of 1 Mg.
En dat is de redactie niet aan te rekenen.

Waar IMHO wel de fout in wordt gegaan betreft de "600.000 megaton lithium-hydroxide".
De AMG presentatie vermeldt 600.000 "kMT LCE", waar k staat voor kilo of 1.000, en LCE voor Lithium carbonate Equivalent.

600 megaton LCE dus.

Confused? You won't be, after this episode of....Soap!
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.