ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta

Door ABM Financial News op 4 april 2023 08:15 | Views: 4.023

ForFarmers verkoopt Belgische mengvoeractiviteiten aan Arvesta
Beeld: ForFarmers

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft besloten de Belgische mengvoeractiviteiten te verkopen aan de Belgische land- en tuinbouwexpert Arvesta voor een bedrag van 25 miljoen euro. Dit maakte het beursgenoteerde veevoederbedrijf uit Lochem dinsdagochtend bekend.

"De huidige context, waarin er druk staat op de agrarische keten om nog duurzamer te produceren, leidt tot meer consolidatie en samenwerking in de keten. Dit heeft ertoe geleid dat ForFarmers en Arvesta in gesprek zijn gegaan over ForFarmers België en nauwere samenwerking in de keten", lichtte de veevoerspecialist toe.

ForFarmers ontvangt bij afronding van de transactie van Arvesta een nettobedrag van 25 miljoen euro. Verwacht wordt dat dit in de tweede helft van 2023 zal plaatsvinden.

Bij de verkochte activiteiten werken 80 mensen. 

Voor de transactie moet nog wel toestemming worden verkregen van de Belgische mededingingsautoriteit.

De verkoop van co-producten, de activiteiten in België van de biologische voerproducent Reudink en de paardenvoerproducent Pavo vormen geen onderdeel van deze transactie.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.