Beursblik: markt te voorzichtig over halfgeleiders

Door ABM Financial News op 13 april 2023 16:10 | Views: 5.944

Beursblik: markt te voorzichtig over halfgeleiders
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Halfgeleiderbedrijven met blootstelling aan consumentenelektronica, geheugen en 5G zullen in het eerste kwartaal tegenwind hebben ondervonden, terwijl zij die zich richten op automotive en de industrie juist de wind mee hadden, maar omdat de markt per saldo voorzichtig gestemd is, moeten beleggers 'bullish' blijven op de sector. Dit schrijven analisten van Bank of America donderdag in een vooruitblik op het cijferseizoen.

De Amerikaanse bank denkt dat STMicroelectronics, Infineon, ASM International en Nordic positief kunnen verrassen met de cijfers, terwijl de analisten neerwaartse risico's zien voor AMS-Osram, Ericsson, Nokia en Siltronic.

Over ASMI zeiden de analisten meer positief commentaar te verwachten over de tweede jaarhelft. Dat zou dan leiden tot verhogingen van de taxaties voor de omzet en de EBIT in 2023.

De sectorfavorieten van Bank of America zijn op dit moment ASMI, STMicroelectronics en BE Semiconductor Industries.

"We blijven positief over Besi en onze taxaties voor 2023 liggen boven die van de markt, maar voor het eerste kwartaal zitten we eronder", aldus Bank of America.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.