'Sterke jaarstart Philips'

Door ABM Financial News op 24 april 2023 10:01 | Views: 8.024

'Sterke jaarstart Philips'
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft een sterke start van het jaar achter de rug. Dit oordeelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

De aangepaste EBITA viel liefst 75 procent hoger uit dan wat analisten hadden verwacht, vanwege de afgenomen problemen in de aanvoerketen. Hierdoor groeide Philips op autonome basis met 6 procent, waar de consensus mikte op 2 procent, terwijl de marges 350 basispunten hoger uitvielen dan voorzien.

Vooral in Diagnosis & Treatment presteerde Philips beter, aldus Hesselink.

Onder de streep was het verlies van 665 miljoen euro beduidend slechter dan het verlies van 151 miljoen euro waarop de consensus mikte. Dit had te maken met een provisie die Philips nam.

De vrije kasstroom was met 117 miljoen euro "best sterk", aangezien er volgens de analist in het eerste kwartaal vaak sprake is van een uitstroom. De orderintake was vlak, aldus ING.

ING merkte op dat Philips wel aangaf dat de onzekerheden aanhouden. "Al met al gaf Philips een positieve update af, maar onderstreept wel dat de onzekerheden in de markt en rond de slaapapneu-apparaten nog niet weg zijn", concludeerde ING.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 16,00 euro. Het aandeel Philips koerste maandagochtend 11,2 procent hoger op 19,28 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
Henri Nostradamus
0
665 miljoen verlies in 1 kwartaal….. om dat goed te maken moet je behoorlijk veel MRI’s verkopen. Zolang het entrepreneurschap binnen Philips niet terugkomt is er geen toekomst voor deze boekhoudersclub. Mooi moment om uit te stappen of short te gaan. HN
Jalen
1
Als de openingskoers 17,33 is en de dagkoers explodeert naar 19+ en je geeft als ING vervolgens een koersdoel af van 16 euro (?), hoe is het advies dat ‘houden’?

Terug naar de tekentafel, kinderen.
Backfire
0
Dat retailers dom doen hoeft nog niet te betekeken dat een analist daar in mee moet gaan.
Jalen
1
[quote alias=Backfire id=14783608 date=202304241150]
Dat retailers dom doen hoeft nog niet te betekeken dat een analist daar in mee moet gaan.
[/quote

Nee, maar als je een koersdoel aanhoud van 16 euro en de koers stond daarvoor al ruim boven (17,33) en nu op bijna 20 euro, dan moet je advies zijn verkopen.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.