Aegon neemt CLO-team over van NIBC

Door ABM Financial News op 27 april 2023 08:01 | Views: 6.387

Aegon neemt CLO-team over van NIBC

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft zijn platform voor Collateralized Loan Obligations (CLO's) met bijbehorend team verkocht aan Aegon voor een niet nader genoemd bedrag. Dat maakte de gespecialiseerde zakenbank donderdag bekend.

Het platform beheert het onderpand voor drie uitstaande CLO's met een beheerd vermogen van 1,2 miljard euro. Het platform won een prijs, omdat het al eerste rekening houdt met ESG-factoren voor duurzaamheid bij aankoop en beheer van de investeringen.

Het platform, genaamd North Westerly, kan door de overname verder groeien met Aegon Asset Management als eigenaar. NIBC kan zich meer focussen op het verstrekken van leningen met onderpand. Het team gaat geheel over naar Aegon.

Afronding van de transactie wordt voorzien in juni 2023.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront