Gilead schiet tekort

Door ABM Financial News op 27 april 2023 22:48 | Views: 3.611

Gilead schiet tekort
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Gilead Sciences heeft in het eerste kwartaal van 2023 een flink lager resultaat behaald, terwijl de omzet terugliep en de R&D-kosten stegen. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de Amerikaanse partner van Galapagos.

De aangepaste winst daalde met 65 procent op jaarbasis tot 1,37 dollar per aandeel. Door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst per aandeel van 1,54 dollar.

Onder de streep bleef in het eerste kwartaal wel een veel hogere winst over, van 1 miljard dollar, tegen 19 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2022 moest Gilead nog een eenmalige afschrijving doen, verklaarde het bedrijf dit grote verschil.

De omzet daalde afgelopen kwartaal met 3 procent op jaarbasis tot 6,35 miljard dollar. Dit was iets beter dan de 6,33 miljard dollar waar de markt op rekende.

De omzet werd ondersteund door een 24 procent hogere opbrengst van HIV-middel Biktarvy. De omzet uit coronamedicijn Veklury kwam met 537 miljoen dollar een stuk lager uit dan de ruim 700 miljoen dollar die analisten voorzagen.

In de nabeurshandel daalde het aandeel ruim 2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.