'AMG overtreft verwachtingen'

Door ABM Financial News op 4 mei 2023 08:32 | Views: 9.576

'AMG overtreft verwachtingen'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) AMG heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verwachtingen overtroffen, terwijl de outlook voor de middellange termijn werd verhoogd. Dit stelde analist Richard Hatch van Berenberg donderdag.

AMG boekte een omzet van 451 miljoen dollar, waar Berenberg vooraf mikte op 416 miljoen dollar, terwijl het EBITDA-resultaat 118 miljoen dollar bedroeg en niet de 100 miljoen dollar waar Berenberg op rekende. De beter dan voorziene cijfers waren te danken aan de prestaties van Clean Energy Materials, maar ook aan die van Critical Materials Technologies.

Hatch noemde het bemoedigend dat het orderboek bij Critical Materials Technologies op het hoogste niveau sinds maart 2020 stond.

Verder merkte de analist op dat AMG nu mikt op een EBITDA van 650 miljoen dollar in de komende vijf jaar of eerder, terwijl eerder werd gemikt op "meer dan 500 miljoen dollar".

"Het was een degelijk kwartaal voor AMG, met een verhoging van de outlook en resultaten die onze verwachtingen overtroffen. Al met al beoordelen we de cijfers als positief", concludeerde Hatch.

Berenberg heeft een koopadvies op AMG met een koersdoel van 55,00 euro. Het aandeel AMG sloot woensdag op 34,40 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Davisch_1999
0
Zoals in eerdere post al vermeld. De cijfers zijn redelijk conform verwachting +5% is echt de Max en als het sentiment tegenzit miss wel een daling
Kruimeldief
0
Cijfers weer boven verwachting. Negende kwartaal (9e!) op rij. Het is een Lithium bedrijf met flinke Vanadiumpoot en nog een sliert aan bedrijfjes in drie divisies in totaal. Kijk eens goed naar Ebitda en winst Davisch_1999 en dan naar de AMG-site;
dan zie je de projecten die lopen, netjes binnen de planning en wat die de komende jaren gaan opleveren.
Daar valt die 650 mln Ebitda over vier á vijf jaar bij in het niet en dan heb ik het alleen al over de enige Lithiumhydroxide-fabriek op het vasteland van Europa, in Bitterfeld dus.
Davisch_1999
0
Maar een beat houdt alleen in dat de analisten er 9x naast hebben gezeten… een analisten advies is niks zeggend, als analisten zo goed waren, waarom verslaan ze de markt niet? En iemand die de markt niet verslaat, waarom zou je die achter na lopen. Verder ben ik het met je eens dat AMG erg goed draait en het goed geleid is. Mijn punt is alleen dat de cijfers niet zo verrassend waren, erg prima maar geen +10% Max een +5% en het is gesloten op +4,16%. Wel verdiende koerssprong maar we moeten niet overdrijven. Ik ben wel bullish over AMG maar ze hebben allemaal rare metals. Die erg onvoorspelbaar zijn. Zelf bespeel ik de grondstoffen sector met rio tinto. Erg groot in ijzererts koper, aluminium, goud en diamanten. Verder zijn ze ook lithium en nog meer rare earth grondstoffen en het exploiteren. Een iets meer solide en beter te voorspellen aandeel. Maar AMG is ook zeker een prima bedrijf
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront