'Operationeel verlies Air France-KLM groter dan verwacht'

Door ABM Financial News op 5 mei 2023 09:10 | Views: 7.875

'Operationeel verlies Air France-KLM groter dan verwacht'
Beeld: KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet iets hoger zien uitvallen dan verwacht, terwijl het operationeel verlies ook groter is dan verwacht. Dit concludeerde analist Alex Irving van Bernstein vrijdag.

Air France-KLM boekte afgelopen kwartaal een nettoverlies van 344 miljoen, hetgeen minder is dan het verlies van 552 miljoen euro een jaar eerder. Het operationeel verlies nam af van 350 tot 306 miljoen euro.

Bernstein merkte op dat daarmee het nettoverlies 1,2 procent en het operationeel verlies 4,1 procent hoger uitvielen dan verwacht. De omzet van 6,33 miljard was fractioneel beter dan de consensusverwachting van 6,32 miljard euro.

Het aandeel Air France-KLM steeg vrijdagochtend met 0,6 procent tot 1,50 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
swtimmer
2
Blifjt allemaal apart. Iedere kist waar ik inzit richting de VS of Azie zit de hele BC gewoon vol. Prijzen zijn ook echt behoorlijk hoger dan voor de Corona. En nog steeds geen winst kunnen maken......
Knife Catcher
1
quote:

swtimmer schreef op 5 mei 2023 10:36:

Blifjt allemaal apart. Iedere kist waar ik inzit richting de VS of Azie zit de hele BC gewoon vol. Prijzen zijn ook echt behoorlijk hoger dan voor de Corona. En nog steeds geen winst kunnen maken......
Netto schuld is per aandeel aanzienlijk; hoeveel rente denk je dat ze betalen. De verliezen die gemaakt zijn in corona-tijd zijn maar ten dele aangevuld door de overheden. Grote aandelenemissies geweest, ook dat geld is "vervluchtigd".
Nu gaat het weer een klein beetje beter en er worden al weer miljoenen uitgegeven aan bonussen en salarisverhogingen. Aandeelhouder ziet voorlopig niets terug van zijn investering.
Damokless
0
quote:

Knife Catcher schreef op 5 mei 2023 11:37:

[...]
Aandeelhouder ziet voorlopig niets terug van zijn investering.
Een aandeel zien als investering is het begin van een hoop ellende.....
Cacla
0
Waarom zijn de fundamentele gegevens over 2022 van dit aandeel nog niet bijgewerkt? Boekjaar 2022 is al een tijdje afgesloten nu.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront