'B&S Group groeit snel'

Door ABM Financial News op 15 mei 2023 10:28 | Views: 5.256

'B&S Group groeit snel'
Beeld: B&S

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group groeide snel in het eerste kwartaal, waarbij de onderdelen Liquor en Personal Care de verwachtingen van ING met meer dan 10 procent overtroffen. Dat stelde analist Tijs Hollestelle van ING maandag in een rapport.

ING rekent voor heel 2023 op een stijging van de operationele kosten met 12,5 procent. De brutomarge stijgt naar verwachting tot 14,8 procent, van 14,1 procent in 2022. Dit zou een fractie lager zijn dan een aangepast cijfer voor de brutomarge in 2022, dat uitkwam op 14,9 procent.

De vooruitblik van B&S Group, die stelde dat de omzet dit jaar minder snel zal groeien dan vorig jaar, brengt ING op een verwachting van 2,3 miljard euro omzet in 2023, wat neerkomt op een groei van 7,1 procent, waarvan 6,5 procent autonoom. Dit is 1 procent meer dan de consensusverwachting op Bloomberg, die volgens ING wel iets verhoogd kan worden na de update van vanochtend.

B&S gaf echter geen indicatie van de winstgevendheid in het eerste kwartaal, dus verwacht ING geen bijstellingen van de consensus daar.

Al met al verwacht ING wel dat de resultaten goed ontvangen zullen worden.

Het aandeel B&S Group noteerde maandag 1,0 procent hoger op 4,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront